Rakasta sun kroppaas!

Vetäsin eilen mun lempparifarkut jalkaan kevyen vaatekriiseilyn jälkeen ja kipitin kauhealla kiireellä bussiin. Sinne takapenkille rojahtaessani alkoi väistämättä hymyilyttämään - vitsi että tuntui hyvältä just mun kropassa! Siinä sitten mietin, että olisi ihanaa jos kaikilla olisi mahdollisuus kokea sama fiilis ja tänään haluankin antaa teille navigointiohjeita kohti kyseistä fiilistä.

”Helppohan sun on sanoa tolla kropalla.”

En tuomitse kyseisestä ajatuksesta, mutta en myöskään suosittele tuomitsemaan kirjaa sen kansien perusteella. En kenenkään henkilön kohdalla. Jos henkilö omaa huonon itsetunnon, ajatukset omasta kropasta saattavat olla negatiiviset riippumatta siitä minkä kokoinen tai näköinen hän on. Ja loppujen lopuksihan kyseessä on kauneusihanteet mitä kukin meistä on oman päänsä sisällä rakentanut. En voi toki vähätellä yleisten kauneusihanteiden tuomaa painetta - muistan yhä millaista oli teini-iässä omata pyöreä pylly, vaikka normien mukaan olisi pitänyt olla tikkujalat ja reisien välissä pään mentävä aukko. Kauneusihanteet kuitenkin lähtevät aina jostakin ja saavat voimansa meistä - meillä on siis valta vaikuttaa - vähintäänkin omaan minäkuvaamme.

Omassa kropassa ja pääkopassa olen käynyt vaiheita läpi vähintäänkin enemmän kuin tarpeeksi. Olen ollut kaikkea pyöreähkön, langanlaihan ja lihaksikkaan väliltä. Milloin liian pienet tissit, selluliittiä reisissä ja kropassa liikaa tai liian vähän muotoja. Ei voida siis kiistää että työtä olen tehnyt ihan kiitettävästi päästäkseni tähän vaiheeseen milloin voin sanoa ääneen että ”Hitto mä näytän hyvältä.”. Todellisuudessa kyse sen näyttämisen sijaan on siitä miltä susta ja musta tuntuu just meidän omassa kropassa. 

”Rakasta sun kroppaas!”

Kyseinen lause tiivistää oikeestaan kaiken. Rakasta sun kroppaas niin paljon, että annat sille kaiken sen tarvitseman. Jos keho tai mieli ei ole terveellä pohjalla, voi olla vaikeaa kuunnella kehon antamia viestejä - tällaisessa tilanteessa voi ammattilaisen avusta olla hyötyä. Omassa kehossa viihtymistä voi kuitenkin lisätä hyvänlaatuisella ravinnolla, riittävällä nesteytyksellä, liikkeellä ja levolla. Nämä tekijät  vaikuttavat kehon toiminnan lisäksi myös mieleen. Ravinnosta saat rakennuspalikoita ja energiaa peruselintoiminnoille, sekä aivotoiminnalle , nesteytys mahdollistaa näiden rakennuspalikoiden kierron, liike pitää huolta lihaksistostasi sekä tuottaa mielihyvää, lepo on avain palautumiseen ja mahdollistaa kehon singnaalien rehellisen toiminnan - väsyneenä mm. nälkäsignaalit saattavat olla virheellisiä.

Edellä mainitsemani huomiota vaativat seikat ovat oikeastaan se kivijalka hyvinvoinnille. Mielestä on kuitenkin ihan yhtä tärkeää pitää huolta. Meidän jokaisen mieltä piristää hiukan eri asiat - toiset tarvitsevat omaa rauhaa ja toisille seura tekee terää. Kun puhutaan oman kehon hyväksymisestä ja rakastamisesta, kaikki lähtee positiivisista puheista itselle. Ensimmäinen steppi on tiedostaa mitä puhut itsellesi, toinen steppi on vahvistaa positiivista ajattelua ja lopettaa mahdollinen negatiivinen puhe. Ota osaksi aamurutiinejasi kehuminen omalle peilikuvallesi. Aluksi meno voi tuntua väkinäiseltä, mutta hiljalleen puheet luonnistuvat. Yksi kätevä apuväline oman kehon tarkasteluun ja hyväksymiseen on kosketus. Helpoin ja varmastikin luonnollisimmalta tuntuva tapa on käydä hieronnassa. Hieronta auttaa mm. hahmottamaan kehosi ääriviivoja kosketuksen avulla, sekä ulkopuoliselta tuleva neutraali kosketus lisää mahdollisesti oman kehosi hyväksyntää. Tämä on toki yksilöllistä.

Kehotan myös pitämään mielessä kaiken sen mihin kehosi on kykenevä ja olemaan niistä asioista kiitollinen - arvosta ja rakasta sun kroppaas!


Kommentit

Suositut tekstit