Cryo-Fit Huippukylmähoito

Huhhuh mikä viikko. Eikä se tähän vielä lopu. Periaattessa aika tavallinen viikko, ainoostaan piti änkästä koko viikon treenit noille arkipäiville, niin ei oo kroppa pahemmin saanut lepäillä. Keskiviikon kiipeilyt tosin vaihtui Kiilan valkkaripulloon, joka ei kyllä tehnyt yhtään pahaa - parannettiin siinä samalla vähän maailmaa (muutaman lasillisen jälkeen se maailma kummasti näyttikin kirkkaammalta). 

Sain siis ängettyä viiteen päivään ihan perus duunin, parit maailmanparannusillat ja neljät treenit, tai oikeastaan viidet, kun jalkapäivän perään osallistuin Tough Vikingiin valmistelevalle pienryhmätunnille (Apua! Sekin on jo ens viikolla!!!). Ihan tällain sivuseikkana - jostakin ihmeen syystä oon ihan tosi taitava välttelemään kaikkia ryhmiksiä. Suomeksi: en tykkää ryhmäliikuntatunneista. Tosin mielipide ei perustu faktaan, koska en koskaan osallistu niihin. Mutta nyt osallistuin ja oli kyllä ihan huippua. Treenit vedettiin EasyFit Vuosaaressa ja kuria ylläpiti mun ihan superihana serkkuni ja varmaan maailman energisin ihminen ketä tiedän, liikunta-alan ammattilainenViljami. Nyt on sitten varmistettu että monkey bareja päästään edes jonkin matkaa ja köyttä ylös ainaskin puoliväliin itse kisassa. Käteen jäi myös hirmu hyviä tipsejä koskien leuanvetoja ja nämä tulen ihan varmasti jakamaan teillekin.

Koska viime viikko tuli vedettyä puolikuntosena flunssan takia ja nyt vasta kroppa alkaa olemaan elävien kirjoissa, sekä ihan uuden treeniohjelman alettua - palautuminen treeneistä on ollut selkeästi hitaampaa kuin normaalisti ja kyllä myös kipeytynytkin normaalia herkemmin, niin perjantain ''Huippukylmähoito'' tuli niiiiiiin oikeeseen kohtaan. Käväisin siis Punavuoressa Cryo-Fit:in tarjoamassa noin 3 minuutin ja noin -130 celsiuksen ''lämmössä'' kääntymässä. Siis olin jotenkin onnistunut varaamaan ajan ensi viikon perjantaille, mutta huolimatta siitä että pelmahdin paikalle viikon etuajassa, niin ihanan ymmärtäväinen henkilökunta sai mut järkättyä tuohon jäätävän kylmään kapseliin. 
Cryo-Fit:in nettisivujen mukaan lämpötila lasketaan jopa -140 celsiukseen ja kyseinen 1-3 minuutin hoito aktivoi vastustuskykyä, tehostaa verenkiertoa, lieventää stressiä, parantaa unenlaatua ja auttaa palautumaan urheilusuorituksesta tehokkaammin. Käytännössä hoito tapahtuu alusvaatteet päällä ja paikan päältä saa hoidon ajaksi sukat, tossut ja hansikkaat, sekä kylpytakin siirtymisiä varten. Sitten vain astuttiin tuohon kopperoon, jonka oven saa itsekin auki vaikka kesken hoidon, säädettiin korkeus sopivalle ja pistettiin hoito käyntiin. Jäädytys tapahtuu nestemäisen typen avulla, eli kylmyys tuntuu kuivalta jos sitä näin voi kuvailla. Testasin viime vuonna avantouintia ja se oli tähän verrattuna 1000x kamalampaa ja kivuliaampaa. Kyllähän tämä kopperossa seisominenkin kylmältä tuntui ja itselläni alkoi hiukan pistelemään nilkkoja, mutta hoito on suhteellisen nopeasti ohitse ja henkilökunta piti huolen jos se olisi pitänyt keskeyttää aiemmin.

Hoidon jälkeen oli kyllä sellainen euforia kehossa. Nyt tässä aamulla herätessä kuulostelin vaikutuksia enemmän. Itse nukun pääasiassa muutenkin todella hyvin (vaikkakin ihan liian vähän), niin siitä on vaikea heittää realistista arviota. Levännyt olo on ainakin, kun ei heti aamusta ollut ohjelmaa mitä varten olisi pitänyt pistää kello soimaan. Lihakset ovat vielä aika tukossa, mutta en kyllä olettanutkaan että yhden yön aikana kaikki kivut lähtisivät kokonaan - ehkäpä ne tästä hiljalleen palautuvat. Vaikka en huomaan mitään järisyttävän isoja muutoksia olotilassa, niin jostakin syystä jäi sellainen olo että kyllä sitä uusiksi on päästävä. Ehkä se on se heti hoidon jälkeinen olo mikä koukuttaa. Ei voi muuta sanoa, kuin että käykää ihmeessä testaamassa!

Kommentit

Suositut tekstit