Eniten ärsyttää

Elämään tulee suhtauduttua varsin positiivisella asenteella ja ihmiset kuvaileekin usein luonnettani aurinkoiseksi, sosiaaliseksi ja hyväntahtoiseksi. Sellaiseksi nauravaiseksi persoonaksi. Mutta kyllä. Kyllä tätäkin Naantalin aurinkoa joskus suoraan sanottuna v*****aa. Tänään kerron teille 12 asiaa mitkä saa tän tytön kiehumaan kiukusta. Että jos ikinä haluatte tavata mut tuittupäisenä, niin pistetään vinkkejä tulemaan:

Oikeesti kiukututtaa:

1. ''Aina oma napa edellä'' -persoonat
Tottahan se on että jokainen meistä elää omaa elämäänsä, mutta pikkusen pistää vihaksi persoonat, jotka häpeilemättä käyttää toisia ihmisiä törkeästi hyväkseen - ''rajansa kaikella'' on ihan hyvä sanonta.

2. Aina oikeassa olevat henkilöt
Sellaiset ketkä uskovat olevansa kaikessa parempia kuin muut ja uskovat siihen että heidän tapansa elää / kasvattaa lapsia / kouluttaa eläimiä jne. on se ainoa ja oikea. Ehkä tähän sopisi enemmänkin sana ''kapeakatseisuus''.

3. Järjettömät juorukellot
Itseasiassa juuri luen kirjaa ''Sapiens - Ihmisen lyhyt historia, Yuval Noah Harari'', jossa yhtenä argumenttina juuri meidän lajimme selviytymiselle on esitetty juoruilu. Asiaa on käsitelty mm. siltä kannalta, että tällä tavoin ihmiset selvittävät toisten ihmisten luotettavuutta. Ei siis pistetä ''tavallista'' juoruilua tähän kategoriaan. Mutta kyllä kiehuu jos joillakin on tarve juoruilla henkilöstä kuin henkilöstä ja vielä jotakin ihan järjetöntä.

4. Kommunikoinnin puute
Avoimuus ja kommunikointi ovat itselleni varsin tärkeitä asioita kaikissa ihmissuhteissani, mutta semirealistisena henkilönä ymmärrän että tämä vaatii joiltakin enemmän harjoittelua ja aikaa kuin toisilta. Kyseisellä kommunikoinnin puutteella tarkoitan erityisesti sellaista nitinää ja natinaa, mitä ei voida sanoa suoraan asianomaisille. Tai esimerkiksi bussissa ei voida pyytää ihmisiä siirtämään laukkuaan vieruspaikalta vaan istutaan päälle (vaikka koko muu bussi olisi tyhjä).

5. Lupausten rikkominen
Realismi toki tässäkin - lupausten tasoja on laidasta laitaan ja tällä hetkellä ihmiset ketkä kuuluvat lähipiiriini, harvemmin lupaavat mitään mistä eivät pidä kiinni ja jos niin käy, niin asialle on hyvä syy.

6. Perusteeton kannassa pysyminen
Arvostan kyllä ihmisiä kenellä on oma mielipide ja ovat valmiita seisomaan sen takana. Kuitenkin pikkusen pistää kiukuksi henkilöt ketkä eivät ole valmiita perustelemaan väitteitään ja lähinnä korottavat ääntään saadakseen asiastaan uskottavan.Leikisti kiukututtaa:

7. Epäjärjestys
Sorrun tähän itsekin - näkisittepä tän kämpän just nyt. Mutta arvostan suuresti kykyä sulkea kaapinovet, taitoa sulkea wc-pöntön kannen ja supervoimia laittaa pyykit pyykkikoriin. Sellanen perussiisteys on ihan kiva juttu.

8. Huonosti kirjoitetut tekstit
Blogia kirjoittaessa tulee jatkuvasti tehtyä itsekin kielioppivirheitä ja tekstityyli on muutenkin varsin rentoa. Mutta jos luen kirjoja tai uutisia (erityisesti uutisia), sydäntä ihan pistää jos tekstistä löytyy kasa virheitä tai teksti on muuten rakenteeltaan ''huonoa''.

9. Ihmisten rynniminen julkisiin kulkuneuvoihin
Siis ärsytyksestä mikä koskee julkisilla matkustamista saisi kirjoitettua romaanin. Mutta tää on ehdoton ykkönen. Kun se metro tulee, niin päästäkää ne tyypit ulos sieltä - kyllä te mahdutte sinne sisään.

10. Elektroniikka mikä ei suostu toimimaan
Yleensä tämähän johtuu ymmärryksestä, mikä tuleekin tuossa seuraavaksi. Mutta siis jos elektroniikka ei suostu tottelemaan, niin voi olla että ne lentelee ittekseen ympäri kämppää - ihme kyllä läppäri millä tässä kirjoittelen on saanut elellä monta hyvää vuotta.

11. Jos en ymmärrä jotakin 
Tästä aiheutuu turhautuminen. Esimerkiksi opiskeluaikoina, jos en ymmärtänyt jotakin niin sitä oli vaan tahkottava niin kauan että se meni kaaliin. Ei vaan riitä että vähän tietää jotakin, kun on vaan pakko ymmärtää ne asiat ihan perinpohjin.

12. Huonosti tavoitettavissa 
Myönnän. Tulee oltua itsekin sen verran kiireinen, että keskellä päivää tulleisiin viesteihin vastaamiseen saattaa joskus vierähtää parikin päivää. Ja onhan se tässä nyky-yhteiskunnassa vähän surullista, että pitäisi olla jatkuvasti tavoitettavissa. Mutta asia saattaa joskus hiukkasen kiukututtaa kun yrittää esimerkiksi sopia jonkun tason tapaamista ja viestittelyvälit venyvät, jolloin omatkin aikataulut kerkiävät muuttumaan.


Bonus: Huono tukkapäivä / karsea vaatekriisi / tajuton nälkä / yybär väsymys. No nämä nyt on tällasia mistä selviää pistämällä pipon päähän, jätesäkin niskaan, haukkaamalla omppua ja hörppäämällä kupin kahvia - nopeasti taltutettu.


Huh. Nyt on purettu vuoden edestä ärsytyksiä ja voi taas elellä iloisena ;)

Kommentit

Suositut tekstit