Tuunaa sun puuros

Varmaan vähintäänkin 90% teistä on elämänsä aikana pakotettu syömään aamupalaksi kaurapuuroa ja karkeasti arvioituna sellainen 89% inhosi sitä. Itse lukeudun näihin molempiin lonkalta heitettyihin lukuihin. Muistan ikuisesti, kuinka istuin sen jo kylmettyneen kaurapuuron äärellä, jonka makua olin yrittänyt peittää kasalla hilloa tai sokeria ja voita. Vuosiin en lusikallistakaan puuroa suuhuni pistänyt.

Kuluneen viikon sisään olen syönyt neljä kertaa kaurapuuroa - pääosin ruuaksi. Ja se on siis ihan parasta. Pakko myöntää, että olen ihan super laiska kokki, jos pitää laittaa vain itselleen ruokaa - tuunattu puuro on tähän ihan paras ratkaisu. Pistän tähän alle listan suosikki lisukkeistani kaurapuuroon ja laitetaan vielä jakoon pari tuunatun puuron reseptiä. Nauttikaa!

Lisukkeet:

- Hunaja
- Maapähkinävoi
- Proteiinijauhe
- Kananmunan valkuaiset
- Raejuusto
- Hampunsiemenet
- Pähkinöitä / siemeniä
- Raastettu porkkana
- Kaneli
- Mustikat
- Mustaherukat
- Omenalohkot

Ruokaisampi vaihtoehto:

- Suklaaproteiinijauhe
- 2 x kananmunan valkuaista
- Mustikoita

TAI

- Vanilijaproteiinijauhe
- Raejuustoa
- Mustikoita




Makean himoon:

- Omenalohkoja (keitä puuron kanssa hetken aikaa)
- Hampun siemeniä
- Mustikoita tai mustaherukoita
- Hunajaa ja/tai maapähkinävoita
- Kanelia

TAI

- Raastettua porkkanaa (keitä puuron kanssa hetken aikaa)
- Kanelia
- Hunajaa ja/tai maapähkinävoita
- Pinjansiemeniä


Itse käytän hiutaleina isoja luomu kaurahiutaleita - ne jäävät lyhyellä keittoajalla sellaiseksi, että purukalustolle jää vielä töitä, mutta vaihtelemalla hiutaleita saat varmasti kivoja uusia yhdistelmiä. Vaihtelua kaipaaville tipsinä: esimerkiksi kauramaitoon keittäminen muuttaa makua ihanasti!

Kommentit

Suositut tekstit