Tule hyvä tyttö, älä tule paha tyttö

Alkuperäisen suunnitelman mukaan mulla oli tarkotus rustata teille tänään asiaa vitskuista ja muista kivoista lisäravinteista, mitä monipuolisen ruokavalion ympärille voi haalia. Eiköhän tästä saada vielä postaus aikaiseksi, mutta tänään kuuntelin fiilistä. Ja fiilis oli kirjoittaa teille kiltin tytön syndroomasta. Vuosia sitten kyseinen syndrooma oli ihan tavallista arkipäivääni - siitä olen ravistellut itseni irti erittäin rajusti, mutta viime viikkoina olen saanut huomata että hitusia taitaakin olla vielä jäljellä. Tänään haluan kertoa teille millaista on elellä ihan liian kiltisti ja mitä ihmeen ajatuksia sitä onkaan siellä takana. Ja tottakai ongelmiin on saatava myös ratkaisu.

Todella kauan sitten olin todella eri ihminen. Koitin olla cool, auttaa kaikkia, kestää kaikkea ja olla näyttämättä jos sattuu. Sellainen superihminen. Tärkeältä tuntui saada hyväksyntää ja olla kaikkien mielestä kiva. Tunsin oman oloni hyväksi, kun ''uhrauduin'' muiden ihmisten vuoksi. Sen kustannuksella, että oma persoona hautautui jonnekin syvälle. Kuten mainitsin, tästä käyttäytymismallista tuli ravisteltua itsensä irti aika rajuinkin ottein ja hurjan pitkä matka on tultu niistä ajoista eteenpäin. Joitakin rippeitä noista ajoista pystyn kuitenkin huomaamaan omassa käytöksessäni ja tunteissani. Yhä edelleen saatan pistää muita ihmisiä ja heidän tunteitaan itseni ja omien tunteideni edelle. Yhä saatan vähän pelätä näyttää omia heikkoja kohtiani tai hetkiäni. On aika normaalia että tietyissä tilanteissa pistää muita itsensä edelle - koska välillä on muiden vuoro. Ja on ihan normaalia että kaikille ei avaa niitä omia haavojaan - kaikkia ei tarvitse päästää sinne ytimeen asti. Oleellista onkin tunnistaa syy. Kysynkin sinulta: Pidätkö itseäsi arvokkaana?

Haluan että fokusoidut kysymykseen oikein kunnolla. Pidätkö SINÄ itseäsi arvokkaana? Rakastatko SINÄ itseäsi? Sain aikoinaan huomata, että arvotin itseäni muiden kautta. Minun arvoni määräytyi muiden ihmisten mielipiteiden kautta. Ja kuten arvata saattaa niin tämä ei voi pidemmän päälle toimia, koska kaikkia ei voi yksinkertaisesti miellyttää. Sinun on itse uskottava itseesi, arvoosi ja siihen että ansaitset rakkautta - itseltäsi ja muilta - juuri sellaisena ihmisenä kuin olet. Sinun arvosi ei määräydy sen perusteella mitä teet muiden ihmisten eteen. Tee asioita läheistesi eteen, jos se tuntuu hyvältä - se ei kuitenkaan määritä sinun ihmisarvoasi tai sitä ansaitsetko rakkautta. Muutos kohti tervettä itserakkautta ei välttämättä miellytä kaikkia, mutta luota siihen että ympärillesi jää juuri ne oikeat ihmiset. Ne ketkä pitävät sinusta juuri sinuna eikä sinun tekojesi vuoksi.

Sain eilen hyviä vinkkejä siitä miten saada kiinni niistä ajatuksista ja asioista mitkä kaipaavat kehitystä ja siitä miten niitä oikeasti sitten voi kehittää:

1. Kirjoita ylös mitä negatiivisia ajatuksia puhut itsellesi - kyseenalaista uskotko niihin oikeasti?
2. Käy juoksemassa - ajatukset alkavat kehän kierron sijasta rullata eteenpäin.
3. Kirjoita itsellesi ylös kolme positiivista asiaa mitä haluaisit sanoa itsellesi, mihin haluaisit uskoa. Toista tätä. Korvaa negatiiviset ajatukset näillä ''vastaväitteillä''.

Kaikki voivat halutessaan kehittyä, mutta täydellistä ihmistä ei ole olemassa - tämä koska täydellisyyden määrittelee kukin omalla tavallaan. Jonkun muun täydellinen, ei ole sinun täydellinen. Pyri omaan täydellisyyteesi, mutta ole armollinen itsellesi - olet ihminen, et kone.Kommentit

Suositut tekstit