90-luvun aarteet

Tää viikko on hujahtanu mun nuorimman siskon synttärihumuissa. Oon viikkotolkulla puhunu töissäki asiasta ku onhan se ihan hassu fiilis, että siitä pikkusesta siskosta on tullu täysikänen. Samalla kun on tullut mietittyä yhteistuumin noita lahjaidiksiä, ollaan ajauduttu muistelemaan kaikkia omien teiniaikojen  timantteja. Törmäsin myös YleX:n ”ennen vs. nyt” -videoon ja onhan se nyt iha pakko kertoa teille omat 90-luvun lapsen 10 lempparia!

1. IRC-Galleria
Parasta oli muokata kuvat sillain mustavalkosiksi ja jättää esimerkiksi silmät värillisiksi. Sitte kuvatekstiin joku tosi dramaattinen laulun sanotus ja kuva piti tottakai ommata jollekin parhaalle kaverille. Sitte siihen kuvan alle käytiin kaikki keskustelut.

2. Kiskan irtokarkit
Voin vaan kuvitella niitä kiskan tätien hermoja kun tyypit tuli ostamaan ”10 pennillä tota kolmosta ja sitte 15 pennillä tota viitosta”. Rahat oli tietty kaivettu veitsellä säästöpossusta.

3. Kännyköiden vaihtokuoret
Nokian 3310 ja sen tummansiniset ja vaaleat kuoret, niitä pysty sitte ite tuunata kynsilakalla. Muita plussia siinä luurissa oli loputon akunkesto, matopeli ja jos oikein muistan, niin parhaat osas ”säveltää” ite soittoääniä näppäinäänistä.

4. Tamagotchi
Ensin se synty, sitte sitä syötettiin ja siivottiin kakkoja ja vähän opetettiin juttuja ja sitten unohtu kerran pariks tunnins pöydälle ni se sitte kuoli ja piti alottaa alusta. Tästä tuli mielee myös ihan eka The Sims peli, missä hankittin simeloneita koodilla, sisustettiin talo ja luotiin uus perhe joka ikinen kerta kun alotti pelaamisen, koska sillä vanhalla perheellä oli kauheen tylsä pelata.

5. Huulikiilto
Niitä oli eri makusia ja niihin jäi aina tukka kiinni ku tuuli.

6. Messenger
Itsellä oli päivässä maksimi aika mitä sai olla koneella ja muistan ku pihakavereiden kanssa sovittiin moneltako ”nähään” Messengerissä.

7. Spice Girls
Kaikki muut tytöt fanitti Emmaa, jostain ihmeen syystä mun lemppari oli Gery. Tyttö- ja poikabändit oli ysärillä kyllä kovaa huutoa!

8. Tatuointikorut
Ja purkkatatskat! Ei lisättävää.

9. Kreppirauta
Se oli tosi tyylikästä kun oli sellai polkkatukka otsatukalla, niin krepata se sellaseks kolmioks. Vielä hienompaa oli jättää tohon eteen kaks hiussuortuvaa silmien eteen.

10. Korkeapohjaiset kengät
Ja niiden kanssa trumpettihousut, sellaset solmuvärjätyt.


Alko tupsahtelemaan mieleen vaikka mitä, mutta iha pakko jarruttaa tähän! Loppuilta meneeki toipuessa sokeriövereistä. Ei tartti taas hetkeen leipasta. Tällaista tuli tehtyä:

Kommentit

Suositut tekstit