Salit testissä

Aikoinaan aloitin salielämäni Töölön Kisahallin vanhalta puolelta. Kyseisestä salista alempana hiukan lisää, mutta kaikille keille paikka ei ole tuttu niin ei olla ihan mistään moderneimmasta salista lähdetty liikkeelle. Siellä tuli pyörittyä reilu vuoden päivät työpaikan pienen kuntosalin lisäksi. Salin valinta kaikkien kymmenien ja kymmenien joukosta on ymmärrettävästi työlästä ja itsekin ajauduin nykyiselle salilleni toisen henkilön suosituksesta. Tänään pistetäänkin saleja sitten suurennuslasin alle. Tässä ei toki ole kaikkia vaihtiksia ja jokaisen on mietittävä omiin tarpeisiinsa sopiva sali, mutta lähdetään näistä nyt liikkeelle!

Suurimmalla osalla kuntosaleista on mahdollisuus käydä tutustumassa saliin vähintäänkin kerran veloituksetta. Viime kuussa otin itselleni missioksi käydä tsekkaamassa muutaman salin menoa ja nyt olis aika ruotia plussia ja miinuksia kyseisistä saleista. Paljastan heti alkuun omat kolme suosikkiani:

TOP 3

 1. Easy Fit Vuosaari
 2. Fitness Village
 3. Elixia Citycenter

Elixia CitycenterEasy Fit

Easy Fiteillä asiakkuus kustantaa 29,90 €/kk tai vaihtoehtoisesti 39,90 €/kk kaikkien salien käyttöoikeus. Vuoden asiakkaana pysymisen jälkeen VIP-asiakkuus astuu voimaan ja samalla avautuu alhaisemmalla hinnalla myös mahdollisuus käyttää kaikkia toimipisteitä. Tämä on omalla kohdallani erittäin iso plussa ja yksi syy, miksi asiakkuus Easy Fitillä on pysynyt. Lisäksi toistaiseksi voimassa oleva asiakkuus on iso bonus - ei tarvitse kerralla päättää kuinka kauan kyseisellä salilla viihtyy. Vähän toimipisteistä riippuen live-ryhmäliikuntatuntien määrä vaihtelee mutta näitä en juurikaan ole käynyt testaamassa, joten ryhmiksien arviointi jää tältä erää.

 • Easy Fit Vuosaari
  + Tilaa ja välineitä löytyy runsaasti, happi kiertää, henkilökunta huippuluokkaa
  - Hiukan hankalat kulkuyhteydet
 • Easy Fit Helsinki Club
  + Välineet ja valaistus kohdillaan, henkilökunta avuliasta ja ystävällistä, hyvä sijainti
  - Hiukan sokkeloinen, siisteydessä joskus pieniä puutteita, nettiyhteys heikohko
 • Easy Fit Ruoholahti
  + Kivasti käytetty tila, välineitä joka lähtöön, valaistuksesta plussaa
  - Netti harvemmin toimii moitteetta
 • Easy Fit Kerava
  + Tarpeelliset välineet saatavilla
  - Kaukana kaikesta
 • Easy Fit Herttoniemi
  + Ihana henkilökunta, kaikki tarpeellinen löytyy, hyvä valaistus
  - Pieni sali kävijämäärään nähden, kesäisin korkea lämpötila


Forever Club

Ilmeisesti hiukan toimipisteestä ja ostamasi jäsenyyden kestosta, sekä asiakkuuden sisällöstä (ryhmis vs. sali) riipuen hinta vaihtelee siinä reilu 50€-80€/kk hujakoilla. Voit valita 1kk, vuoden tai kahden vuoden asiakkuuden ja mitä pidemmän asiakkuuden valitset, sitä halvemmaksi tulee. Ketju tarjoaa myös kertakäyntejä, sekä kymmenen kerran kortteja. Tällä hetkellä testaamassa saa käydä kolmesti veloituksetta.

 • Forever Herttoniemi
  + Iso tila ja paljon välineitä
  - Välineet vähän sekalaista - hiukan rauhaton fiilis (tästä kerrasta tosin on aikaa)
 • Forever Varisto
  + Valaistus, hyvin käytetyt tilat ja paljon välineitä
  - Hiukan etäällä kaikesta

Elixia

Elixialla hintaa saa rullailtua vaikka mihin suuntaan valitsemalla keskuksia, poistamalla ryhmäliikunta mahdollisuuksia ja rajoittamalla kellonaikaa. Jäsenyys on 12 kk sopimus, mutta lisähinnasta sopimuksen saa kuukauden eriin. Itselleni sopivin vaihtoehto olisi kaikkien pk-seudun salien käyttöoikeus kellonajasta riippumatta, mutta ryhmäliikunnat jättäisin sopimuksestani pois. Tällöin hinnaksi Elixian sivujen laskuri (muuten älyttömän kätevä) antaa 55 €/kk.
 • Elixia Salmisaari
  + Siistit tilat ja uuden laitteet
  - Erikoisia välineita - oleellisia tuntuu olevan niukasti, ilmapiiri ei parhaimmasta päästä, etäällä
 • Elixia Citycenter
  + Mukava henkilökunta, aamupalaa tarjolla, siisteys, laitteita sopivasti, keskeinen sijainti
  - Paljon treenaajia

Esport

Itse kävin ainoastaan testaamassa Bristolin pisteen, jossa hinta pyörii 48-78 €/kk välillä - alhaisimmille hinnoille on rajatut kellonajat milloin salille pääsee. Tämä sali ei päässyt omiin suosikkeihini, mutta mielenkiintoista olisi käydä testaamassa ryhmäliikuntatunteja, kuten trampoliini- tai ilmajoogatunteja.
 • Esport Bristol
  + Uudet laitteet, siistiä ja tarjolla olisi mielenkiintoisia ryhmiksiä
  - Kolkko kokonaisuus, erikoinen asettelu (cardiopuoli eristyksissä)


Fitness Village

Jäsenyysvaihtiksia on kertamaksuista kuukauden, vuoden tai kahden vuoden jäsenyyksiin asti. Mitä pidemmän ajan ostat kerralla, sitä halvemmalla pääset - alhaisimmillaan 49 €/kk. Salilta löytyy kaikkea PT-palveluista, solariumiin, erilaisiin mittauksiin ja hierontoihin, sekä virtuaaliryhmäliikuntatunteja.

+ Siistit tilat ja uudet laadukkaat laitteet, erittäin ystävällinen henkilökunta, hyvä kokonaisuus
- Hiukan kylmähkö/kliininen sisustus


Solana Fitness Center

Salilla on hyvä määrä erilaisia jäsenyyksiä lähtien kertakäynneistä aina 12 kk sopimukseen asti. Salilla ei ymmärtääkseni ole ryhmäliikuntatarjontaa, mutta PT-palvelut ja solarium löytyy! 12 kk jäsenyys lähtee 44 €:lla ja kertamaksun perässä juokseville hinta on 12 €/krt.

+ Laitteita joka lähtöön, hyvä valaistus
- Hiukan täyteen ängetty sali


Töölön Kisahalli

Äkkiseltään en muista tarkkaa hintaa, mutta muistaakseni 10 kerran kortti pyörii siinä 35 € hujakoilla, opiskelijoille tämä lähtee puoleen hintaan. Kertamaksuja ja kuukausijäsenyykisäkin on käsittääkseni mahdollista ostaa. Hinta on alhaalla ja poppoota riittää.

+ Älyttömän halpa, löytyy vaikka minkälaisia laitteita, hauska katsella keskellä vedettäviä treenejä
- Siisteys, valaistus ja laitteiden kunto korreloivat hinnan kanssa.


Fitness Village. Myös Töölön Kisahallilta löytyy vastaava.Vielä olisi älytön liuta saleja, joita olisi kiva päästä testaamaan ja varmasti uuden mission tulen itselleni kehittämään - käymättä on mm. Fressi, Fitness24Seven, Hot Gym Kino, listattujen salien muita toimipisteitä jne. Mutta pakko myöntää, että oli kyllä ihan huippua palata omalle ''kotisalille''. Salien testailu vie treenistä hiukan energiaa kun pitää katsella ympärilleen että mistä löytyy mitäkin ja treeniohjelmassa pysyminen on puolimahdotonta, kun löytyi kaikkea kivaa uutta testattavaa. Ja olihan se kiva nähdä tutut naamat salilla, vaikka harvemmin sitä katsetta enempää tulee treenatessa vaihdettua.

Jos juoksee enemmän salitreenien, kuin ryhmäliikuntojen perässä, ei salien välillä ole niin järkyttävän suuria eroja että kannattaisi liikaa päätään vaivata salin valitsemisella. Itselläni vaakakupissa painaa eniten tilan suhde kävijämäärään, hyvä ilmapiiri ja siistit tilat monipuolisilla treenausmahdollisuuksilla - tämä kaikki suhteutettuna kohtuulliseen hintaan. Eikun vaan sitten treenaamaan - energisia treenejä kaikille!


Kommentit

Suositut tekstit