Vegemessut & ruokavaliovaihtikset

Rakastan ruokaa. Siellä missä on ruokaa - siellä on Janika. Ja tänä viikonloppuna se tarkoitti Helsingin Kaapelitehtaalla järkättyjä Vegemessuja. Kyseisillä messuilla on tullut pyörähdettyä aiemminkin, eikä ollut pettymys tälläkään kertaa! Liput kustansivat 10 € ja tarjolla oli uutuusmaistiaisia niin runsaasti että ähky oli taattu.Vegemessut ovat tapahtumana täysin vegaaniset. Vegaanisuus on tuntunut nousevan pinnalle viime vuosina varsin näkyvästi ja älyttömän positiivinen vaikutus kyseisen ruokavalion trendikkyydellä on ollut vaihtoehtojen lisääntymiseen. Kasvisruokavalioita vegaanisen ruokavalion lisäksi ovat mm. seuraavat:

Laktovegetaarinen ruokavalio
Kasvikunnan tuotteet + maitotuotteet

Lakto-ovovegetaarinen ruokavalio
Kasvikunnan tuotteet + maitotuotteet + kananmunat

Pescovegetaarinen ruokavalio
Kasvikunnan tuotteet + maitotuotteet + kananmunat + kala

Semivegetaarinen ruokavalio
Kaikki eläinkunnan tuotteet paitsi punainen liha

Vegaanisella ruokavaliolla tarkoitetaan ravintoa, joka ei sisällä lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita. Lisää tietoa voi käydä kurkkaamassa esimerkiksi Vegaaniliiton tai Ruokatieto Yhdistyksen sivuilta.

Itse noudatan semivegetaarista ruokavaliota, mutta vegaaniset ruoat ovat salakavalasti alkaneet vallata jopa omaa keittiötäni. Osasyynä tähän on parhaan ystäväni vegaanisuus. Yhdessä reissatessa, brunsseillessa ja koti-iltojen kokkailusessioissa on väistämättä tullut tutustuttua uusiin raaka-aineisiin ja aterioihin. Ja olen kyllä saanut huomata, että vegaaninen ruoka voi ihan oikeasti olla todella hyvää.

Koska tarkoitukseni ei ole kääntää kenenkään päätä pohjosesta etelään, vaan ennemminkin avata silmiä uusille vaihtiksille mitä tulee ravintoon - haluan vinkata teille omat suosikkini:
Valtaosa kahviloista tarjoaa pyydettäessä kahveja kaura- tai soijamaidolla ja usein muutamia vegaanisia purtaviakin löytyy. Vegaanisuus on niin kovassa nousussa, että useita paikkoja on vielä testattavana ja omalta listalta löytyy mm. Greenstreetin raakakakut, joita saa mm. Ohmygoodnessilta (näytti muuten olevan paljon muutakin testaamisen arvoista) ja Ruplasta (jossa puolestaan brunssi vaikutti houkuttelevalta).
Kommentit

Suositut tekstit