Viikonlopputekemistä, pakohuonepelit

Siis aivan parasta viikonlopputekemistä! Nimittäin pakohuonepelit. Ja miksei arkenakin - hintakin on hiukan viikonloppuja alempana. Pakohuonepelien suosio tuntuu olevan kasvussa ainakin omassa lähipiirissäni ja toisaalta myös huoneiden sekä huoneita tarjoavien osapuolien määräkin on noussut. Ideana on siis paeta porukalla huoneesta tunnin sisällä. Huoneilla on tarina ja pääset osaksi sitä ratkomalla erilaisia arvoituksia. Usein huoneissa on erilaisia lukkoja ja niiden aukaisemiseen vaadittavia päättelytehtäviä. Ja jos tuntuu että homma ei etene, niin vinkkejä on mahdollista saada pelin valvojalta.

Meillä on sellainen neljän-viiden hengen porukka ratkomassa huoneita ja valtaosaan huoneista tämä on ollut hyvä henkilömäärä. Hinta on tällöin vaihdellut 20-30 euron välillä per henkilö. Pistän tähän alle huoneet missä itse olen ollut mukana ja lyhyen henkilökohtaisen arvion niistä. Jos huomaat että ollaan samoilla linjoilla ja olet käynyt huoneen mikä ei listassa ole, niin saa ehdottomasti vinkata!


Airplane *****
Exite,
Katajanokankatu 4 A 17

Arviointiin voi vaikuttaa se, että huone oli yksi ensimmäisistä missä kävin ja kokemuksesta jäi erittäin positiivisia muistoja. Huoneessa oli hyvät rekvisiitat ja monipuolisia arvoituksia.


Blackout ****
aMazed Games,
Köydenpunojankatu 4 a

Nimensä mukaan täysin pimeä huone. Ja ei muuten oikeasti näkynyt yhtään mitään. Kyseinen huone oli hauskaa vaihtelua perinteisiin pakohuoneisiin verrattuna. Tuntoaisti oli isossa roolissa ja keskustelua ryhmän välillä oli käytävä enemmän. Huone oli hiukan ahdas viidelle henkilölle ja ajoittain osan oli parempi pysyä sivussa.


Prison Break ****
Truescape,
Pursimiehenkatu 26 G

Vankilapako on ollut yksi suosikeistani, mutta ihan ei viiteen tähteen päästä - tähän vaikuttaa yksi huoneen tehtävistä joka pitkän pohdinnan jälkeen saatiin ratkottua oikein, mutta ''lukko'' ei auennut ja jouduttiin käyttämään hiukan muita keinoja päästäksemme eteenpäin. Monipuolisia arvoituksia.


The Flying Dutchman ***
Labyrinth Games,
Vuorimiehenkatu 3

Huoneen rekvisiitta pääsee ehdottomasti kärkeen! Huone oli myöskin hauska ratkottava, ei haastavimmista päästä, mutta suosittelen ehdottomasti. Sanoisin että sellainen perusturvallinen huone.


Bodom *
Exitroom Helsinki,
Eurantie 2

Tämä oli itseasiassa ensimmäinen pakohuone missä kävin ja sai kyllä innostuksen aikaan, mutta jos nyt kävisin kyseisen huoneen ensimmäistä kertaa niin kokemus ei olisi yhtä hyvä. Arvoitukset olivat todella yksitoikkoisia kerta toisensa jälkeen.

Kommentit

Suositut tekstit