Aamupalaa mä metsästän

Koska koko viikko on mennyt hiukkasen puolikuntosena tuon kaikkialla jylläävän flunssan takia ja koska kaikki suunnitelmat eivät tällä viikolla mennyt ihan nappiin, päätin vaihtaa aiheen mistä teille tänään rustaan. Jätetään suunniteltu aihe teille vielä ylläriksi ja palaillaan siihen sitten ensi viikolla. Okei, ihan vähän voin paljastaa. Postaus tulee liittymään johonkin todella kylmään.

Sitten tän päivän topikkiin eli yhteen mun ihan lemppariaiheista, ruokaan. Ruoka kuuluu ehdottomasti mun elämän TOP5-listalle. Ja jos aamupalalla vois elellä, niin mä en muuta söiskään. Pakko myöntää että joskus on kyllä ollut sellassia päiviä ettei muuta olekaan tullut syötyä - kiitos tästä kuuluu Levain:in ''All day breakfast'':lle.

Ruoka-aiheisiin tulen ihan varmasti palaamaan useaan otteeseen erilaisilla tyyleillä, tänään vetelen lyhyesti yhteen fiiliksiä kolmesta aamupalamestasta, jotka kävin testaamassa mun yhden lomaviikon aikana. Ps. Ihan loistava tapa viettää luksuslomaa tän maan kamaralla.

Levain

Hinta: 13 € (arkipäivä klo: 7.30 -11)
Sisältö: Cappuccino, paahtoleivät (ricotta+pinjansiemen+hunaja & voi+kanelisokeri) & talkkunagranola luonnonjogurtilla.

Menustahan löytyisi vaikka mitä mahiksia, eli hintaakin saa hilattua suuntaan tai toiseen ihan itsestäsi riippuen. Helsingissä Levain pyörii kahdessa toimipisteessä, Töölössä ja Punavuoressa. Itse pyörähdin Töölön pisteessä Runeberginkatu 29:ssä.

Tämä paikka oli ehdoton suosikkini näistä kolmesta, sellainen tunnelmallinen leivän tuoksuinen paikka ja ihan superihana palvelu. Kyseisenä päivänä himoitsemani uunipuuro oli loppunut, taidettiin saapua paikalle juuri ennen aamupala-ajan päättymistä, joten sen perässä on vähintäänkin paikalle vielä ilmaannuttava.

Hinta: 15 € (arkipäivänä 7.30-11)
Sisältö: Breakfast combo (Morning quickie: cappuccino, avokadoleipä, terveysshotti) & smoothie bowl (Pina bowlada: ananas, kookos & spirulina).

Suosittelisin paikkaa juurikin näiden värikkäiden smoothie bowls:ien testaukseen, joita saa käsittääkseni myös aamupala-ajan ulkopuolella. Paikassa on paljon plussia, joista yksi on ruokatrendiksi noussut vegaaninen ruokavalio - vaihtiksia tuntui löytyvän ja kahvin sai mieleisellään kasviperäisellä ''maidolla''. Kesällä suosittelen istumaan ulkosalla, sillä avoimen keittiön hälinä kantautuu korviin - tai sitten vain otat mukaasi äänekästä aamiasseuraa. Löydät paikan Punavuorenkatu 2:sta.
Hinta: 14 € (arkisin: 7.30-11)
Sisältö: Cappuccino, croissant, tuorepuuro & kasvisomeletti.

Aamupalan sisältöä voi hieman vaihdella ja hinta pysyykin yhä samana - 3 €:lla saa myös aamupalalistalta lisäillä juttuja, jos ei maha tunnu täyttyvän. Sanoisin, että tämä on tällainen helppo paikka mennä aamiaiselle keskustaan (Aleksanterinkatu 9). Aamupalan asettelu oli nätti ja hyvältähän se myös maistui, kyseisellä kerralla kassatarjoilijalla taisi olla vähän kiukkupäivä, sillä lämminhenkisyys muihin paikkoihin verrattuna oli aika kaukana. Olen kuitenkin käynyt nappaamassa matkaan syötävää jälkeenpäinkin ja ihan hyvä fiilis tuolloin jäänyt.Jos pitäisi kuvailla kutakin paikkaa parilla sanalla, niin:

1. Levain: Aamupalataivas (ei muuta lisättävää)
2. Green Hippo Cafe: Värikäs & vegaaninen
3. Paulig Kulma: Turvallinen valinta


Hei ja jos jollekulle tulee mieleen Helsingistä aamupalamestoja missä mun pitäis ihan ehdottomasti käydä kääntymässä, niin vinkkaappa ihmeessä! Brunsseja on tullut myös testattua (Sandros, Fazer Cafe & Kiila), joten ehdotuksia myös näistä otetaan vastaan. Energiaa alkavaan viikkoon!!Kommentit

Suositut tekstit