Kokeilussa jooga ja pilates

Viime viikolla pistin kroppaa tavallista kovemmalle - tuli käytyä normi salitreenien lisäksi seitsemänä päivänä joogassa/pilateksessa. Yoga Nordicilla oli kaikille uusille asiakkaille tarjous: 35€/vko (norm. 20€/60 min.), joka oli tietenkin ihan pakko hyödyntää viimeistä pisaraa myöten. Kaikille kropan rääkkäystä vähemmän rakastaville, suosittelen hyödyntämään vastaavia tarjouksia hellimällä kroppaa ja ottamalla tavoitteeksi käydä viikon aikana 7 sijasta 2-3 erilaisella joogatunnilla.

Yoga Nordicin Helsingin toimipiste sijaitsee Kampin kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa. Paikka on itsessään viihtyisä ja tunteja mukavan monipuolinen valikoima, mutta pukeutumistilat aivan älyttömän pienet ja ruuhkaiset. Pienenä vinkkinä antaisin, että tule paikalle kamat joko valmiina päällä tai helposti vaihdettavissa, juomapullo täytettynä ja kaikki vessaan hamuilevat - käykää ihmeessä Kampin tarjoamissa tiloissa, jotka löytyvät samasta kerroksesta.

Kokeiluviikko oli itselleni aivan täydellinen ratkaisu, sillä kerkesin hyvin koluta Yoga Nordicin tuntivalikoimasta löytyviä useita jooga- ja pilatestuntivaihtiksia. Tuntien vetäjissä oli myöskin eroja, niin kuin meissä ihmisissä muutenkin ja olikin hyvä huomata että ''valikoimasta'' löytyi juuri omaan tyyliin sopiva henkilö vetämään tuntia - kannattaa siis antaa muutama mahdollisuus itseäsi kiinnostavalle tunnille kokeilemalla sitä eri henkilöiden vetäminä.

Viikon aikana kävin kokeilemassa kahdesti ilmajoogaa (Air Yoga beginner), keskivartalolle suunnattua ilmajoogaa (Air Yoga core), pilatesta +38 c lämmössä (Hot Pilates), lihaskalvoille suunnattua pilatesta (Pilates Roller), seinäjoogaa, sekä baletin ja pilateksen yhdistelmää (Barre). Ihan sellaisena pienenä vinkkinä, että jos meinaa muuta urheilua yhdistää samalle päivälle, niin vältä jalkatreenin tekemistä Barre-päivänä ja keskivartalon tai no oikeastaan minkä tahansa treenin tekemistä Hot Pilates-päivänä - varsinkin, jos olet mennyt varaamaan 90 min. pituisen pilateksen. Omat lempparit olivat ehdottomasti ilmajoogailut ja juurikin tämä hot pilates.


Miksi sitten joogata? Itse olen enemmän koukussa lajeihin missä on sitä actionia - joogailun ja pilateksen pariin minut ajoi haave venyvyyden lisäämisestä ja paremmasta keskivartalon hallinnasta syvien vatsalihasten osalta. Viikko oli loppujenlopuksi tähän liian lyhyt pätkä, mutta kyllä sitä huomasi kropassa positiivisia muutoksia ja ainakin vatsalihakset polttelivat pilateksen jäljiltä. Ilmajooga puolestaan tarjosi ihanasti tilaa selkärangan nikamien väliin. Ja kyllähän se teki hyvää pysähtyä ohjatusti - itsekseen jos olisin yrittänyt hengitellä, niin olisin kyllästynyt viimeistään 10 minuutin kohdilla - nyt ei oikein kehdannut poistua kesken tunnin.

Näistä kokeiluista toki jäi muitakin fiiliksiä käteen mm. pilateksen puhina (puhaltelu hampaiden välistä), ilmajoogan liinan epämukavuus ja seinäjoogan natisevat remmit. Näistä seikoista huolimatta suosittelen ehdottomasti antamaan joogailulle mahdollisuuden!



Kommentit

Suositut tekstit