Kuukauden kolme kirjasuositusta

Viime vuodet on tullut luettua pääasiassa oppimateriaaleja ja muu lukeminen onkin jäänyt täysin taka-alalle (muka) ajanpuutteen vuoksi. Jokin aika sitten sain hyvältä ystävältäni kikkakolmosen: puhelin pois ja kirja kouraan työmatkojen ajaksi. Hiukkasen oli alkuun haastetta olla vastaamatta heti aamutuimaan kaikkiin yön aikana tulleihin viesteihin ja keskittyä lukemiseen. Haaste selätetty ja tällä hetkellä kirjoja menee siihen tahtiin että uusia kirjavinkkejä otetaan tähänkin suuntaan vastaan! Tänään kuitenkin vinkkasen teille kolme täysin erilaista ja ihan huippua kirjaa - jokaiselle jotakin:1. Supermarket Survival, Olli Posti

Terve ilmestys tämä hetken ruokavalio-ohjeistusten villiin länteen. Tuntuuko, että joka tuutista tulee ristiriitaisia vinkkejä suuntaan ja toiseen koskien dieettejä, laihdutusta tai terveellistä syömistä? Supermarket Survival, eli SuSu -kirjassa pääset itse töihin. Pääset pohtimaan, mitä juuri sinun kehosi kertoo mielihalujensa avulla, sekä kokeilemaan uusia, värikkäämpiä ja susumpia ruokavaihtoehtoja arkeesi. Ja ihan mahdollista on löytää niitä kaikkia vaihtoehtoja ihan siitä omasta lähisupermarketista.

Vaikka itse olenkin mieltänyt oman ravitsemukseni varsin terveelliseksi ja monipuoliseksi, kyllä tämä kirja avasi silmiäni entistä suuremmalle - ilmeisesti varsin salakavalasti mediasta tulleet mainokset olivat päässeet vaikuttamaan valintoihini ja kirjasta inspiroituneena olenkin alkanut tekemään enemmän tietoisia päätöksiä, sekä näkemään uusia vaihtoehtoja.


2. Miesseuralainen, Krista Kasvi & Tomi Ros

Tositarina miehestä, joka työskenteli escorttina, eli seuralaisena mm. Suomessa - 10 vuoden ajan. Kirjassa avataan syitä sille, miksi ihmiset ostavat kyseisiä palveluita, mitä työ käytännössä oli ja päästään jopa kuumien kysymysten äärelle koskien parisuhdeongelmia.

Seksuaalisuudesta puhuminen tuntuu olevan lähestulkoon tabu, vaikka kyseessä on varsin luonnollinen asia ja aihe koskeekin meidän jokaisen ihmisen elämää. Älyttömän taitavasti kirjoitettu kirja, joka olisi mielestäni hyvä jokaisen ihmisen joskus avata.


3. Huumeasema Zoo, Christiane F.

Saksalainen klassikko (ainakin lähestulkoon). Tosi tapahtumiin perustuva tarina 13-vuotiaasta tytöstä, joka ajautuu elämässään heroiiniriippuvaisuuden pauloihin. Mitkä tapahtumat ja tekijät ajavat toiset huumepiireihin, mutta toisia ei? Mikä saa nuoren tytön, vielä aivan lapsen, kokeilemaan huumeita?

Tarina on toki älyttömän koskettava ja synkkä, mutta myös kiehtova omalla tavallaan. Kirja saa miettimään riippuvaisuuksien kaavaa. Oli ''huume'' mikä tahansa, samoja selityksiä tuntuu löytyvän jokaisesta tapauksesta.


Nykysin muuten tulee jopa odotettua noita ikuisuudelta tuntuvia bussimatkoja! Lukemisen ansiosta tuntuu, että ajatus kulkee kahta nopeammin ja nyt ei duunipaikan ruokapöytäkeskusteluistakaan lopu aiheet kesken (katsotaan kuinka kauan tyypit jaksaa kuunnella omaa innostunutta sepustusta, hih!). Jos sulla on vinkata kirja, niin kommentoi ihmeessä tätä postausta!

Kommentit

Suositut tekstit